Nieuws
Now Reading
Kunstenaar en game-maker Doron Hirsch overleden
0

Kunstenaar en game-maker Doron Hirsch overleden

by Alessandra van Otterlo13 januari, 2023

In de week voor kerst is Doron Hirsch onverwachts overleden. Hij werd 42 jaar oud.

Hirsch begon zijn carrière als kunstenaar. Op zijn website omschrijft hij zijn werk als integratie van performance en ruimtelijke installatie. Het creëren van een omgeving waarin men een reis maakt naar een tijdelijke realiteit gemengd met fantastische elementen. Hierbij is het belangrijk dat de interactie met zijn werk niet statisch is, maar zich aanpast aan de wereld waarin het zich bevindt.

Mish Mash

In 2018 leidde deze ontdekkingstocht naar game design. Onder de naam Kwa Qua werkte Hirsch aan Mish Mash, een game waarin spelers samen een kunstwerk maken. Dit doen ze door op elkaars tekeningen voort te borduren, zonder de volledige tekening van de anderen te zien. Hirsch omschreef het project als “een speels creatief platform dat de waarden van inclusie, diversiteit en teamwerk naar voren brengt. Het brengt mensen dichter bij elkaar door samen SUPER GROTE surrealistische tekeningen vol verrassende verbanden te maken.”

De game is nog in development, maar Hirsch reisde er al evenementen in binnen-en buitenland mee af om spelers samen kunst te laten maken. Het afgelopen jaar was Mish Mash onder andere te spelen op Devcom, de Dutch Game Day en het Medialab van het Cinekid Festival.

Hirsch werkte met een ander team aan Troglodates, een humoristische dating sim waarin de speler een holbewoner helpt bij het daten in de moderne wereld.

(Beeld bovenaan de pagina via Facebook)

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).