Nieuws
Now Reading
GDC2023 • Eerste reeks sprekers bekend en korting op passen
0

GDC2023 • Eerste reeks sprekers bekend en korting op passen

by Alessandra van Otterlo14 december, 2022

De Game Developers Conference 2023 session viewer staat online. We kozen een aantal highlights uit de eerste reeks aangekondigde sprekers. Control is ook in 2023 weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

Classic Postmortem: Tamagotchi

Bandai bracht in 1996 Tamagotchi uit. Meer dan 25 jaar later worden er nog steeds elk jaar meer dan 3 miljoen stuks van verkocht. In zijn GDC-sessie deelt Nobuhiko Momoi, Director en Chief Tamagotchi Officer bij Bandai, wat de kern was van het success van het oorspronkelijke digitale huisdier. Ook vertelt hij wat er door de jaren heen is veranderd zonder de merkbekendheid te verliezen. Maar we leren ook hoe  Tamagotchi bijna het einde betekende van de het iconische speelgoedbedrijf.

Burnouts begrijpen

Een werkgerelateerde burnout wordt vaak gezien als oververmoeid of overwerkt zijn. Dat heeft er inderdaad mee te maken, maar het is maar een deel van het probleem. In een aantal micro talks leggen Raffael Boccamazzo (Clinical Director, Take This), Anna Brandberg (UX Leads), Osama Dorias (Senior Partner Relations Manager, Unity Technologies) en Alicia Fortier (Lead Game Designer, Spry Fox) uit wat de verschillende factoren zijn die bij een burnout komen kijken. Die kennis helpt werkgerelateerde burnout beter te begrijpen. Zo kan je er beter mee omgaan of je er tegen wapenen.

Een jaar Wordle

Zoe Bell, Executive Producer bij de New York Times Games, kijkt op GDC terug op een jaar Wordle. In haar sessie vertelt ze over het kopen van het IP, de promotie binnen alle New York Times kanalen, en ze legt uit hoe een game zonder abonnement uiteindelijk de abonnementsbusiness van de Times liet groeien.

Horizon Forbidden West

In de lijst van aangekondigde sessies vonden we ook twee Horizon Forbidden West talks. Senior Technical Asset Artist, Tom Delboo, legt uit hoe het Machine and Weapons team de texturing en shading van de complexe assets wist te stroomlijnen met een procedurele workflow die hen zoveel flexibiliteit bood dat het maanden productietijd bespaarde. Espen Sogn, Lead Living World Designer, vertelt over de denkprocessen en de filosofie achter de levende wereld-ervaring van Horizon Forbidden West.

Korting

Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-control-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

Voor mensen die niet naar San Francisco willen of kunnen afreizen: de GDC Vault Digital Pass geeft toegang tot opgenomen GDC 2023 en je kan er virtuele meetings mee plannen. Klik hier voor meer informatie.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).