Now Reading
Uit Nu • The Past Within is eerste Rusty Lake co-op game
0

Uit Nu • The Past Within is eerste Rusty Lake co-op game

by Alessandra van Otterlo6 december, 2022

Rusty Lake heeft een nieuwe puzzel-game uitgebracht. The Past Within is een co-op point and click adventure waarin een speler zich in het verleden bevindt en de ander in de toekomst.

Elke speler ziet een ander speelveld en ze moeten uitvogelen wat de game van hen wil. Dat moeten ze vervolgens aan de andere speler uit zien te leggen, zodat die weet wat er moet gebeuren. Zo los je langzaam maar zeker de puzzels op en ontrafel je het mystery van Albert Vanderboom.

In je eentje kom je er niet

Developer Rusty Lake heeft al een reeks point-and-click adventures uitgebracht die zich in de in de Rusty Lake wereld afspelen. Maar The Past Within is de eerste game die je samen met een ander moet spelen. Elke speler heeft een eigen exemplaar van de game nodig. Op welk platform je de game hebt gekocht maakt niet uit, want The Past Within ondersteunt cross-platform play. Zolang je maar een manier vindt om met elkaar te communiceren.

En nog een keer!

De gemiddelde speeltijd is zo’n twee uur, maar met de replayability feature kan je er veel meer plezier uit halen. Daarmee begin je niet alleen vanaf het begin, alle puzzels hebben ook nog eens een andere oplossing. Als je in je omgeving niemand kan vinden die de game met je wil spelen, dan kan je terecht op de Rusty Lake Discord server met ruim 146.000 leden.

PC, Mac en mobiel

Je koopt The Past Within voor €5,99 op Steam (PC en Mac). Voor €3,59 koop je de game in de Apple App Store en via Google Play. Binnenkort speel je de game ook op je Nintendo Switch.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).