Now Reading
Uit nu! • How to Say Goodbye is een puzzelgame over rouw
0

Uit nu! • How to Say Goodbye is een puzzelgame over rouw

by Alessandra van Otterlo30 november, 2022

How to Say Goodbye is een narratieve puzzel-game van Florian Veltman en Baptiste Portefaix, die het thema rouw op een toegankelijke en subtiele manier behandelt.

De game vertelt het verhaal van een geest voor wie het geestzijn nieuw is. De kersverse ziel dwaalt samen met andere gedesoriënteerde geesten rond. Door het manipuleren van de wereld maak je de weg vrij, zodat ze hun zoektocht kunnen vervolgen en ontsnappen aan een mysterieuze Tovenaar. De art voor How to Say Goodbye is geïnspireerd door illustraties en grote klassiekers uit de kinderliteratuur.

Veltman en Portefaix leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de École Supérieure des Arts Décoratifs de Strasbourg. Daarna gingen ze elk hun eigen weg. Veltman ontwikkelde Lieve Oma en werkte bij Ustwo Games aan Monument Valley 2 en Assemble with Care. Portefaix werkte als sound designer en componist aan onder andere Oniri Island.  Ze vonden elkaar weer voor de ontwikkeling van How to Say Goodbye.

How to Say Goodbye is voor €12,99 te koop op Steam (PC/Mac/Linux). Voor €14,99 koop je de Nintendo Switch versie. De mobiele versie koop je in de Apple App Store of via Google Play voor €4,99.

Leuk om terug te kijken: In een vroege fase van development postte Veltman twee development streams op hun YouTube kanaal voor de game (toen nog onder de werktitel The Other Side).

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).