Control
Now Reading
Dutch Game Day • Emrah Kara wil de kapotte markt fiksen
0

Dutch Game Day • Emrah Kara wil de kapotte markt fiksen

by Alessandra van Otterlo26 september, 2022

Nog ruim een week tot de Dutch Game Day powered by Control. Alle sprekers zijn aangekondigd, op twee na.  Een van hen is Emrah Kara.

Kara houdt zich al een aantal jaar bezig met digitale distributie. Momenteel als CEO van het in Amsterdam gevestigde VaultN. Dit is een distributieplatform voor digitale assets dat developers, publishers en verkopers in staat stelt hun producten rechtstreeks in real-time te volgen en te beheren.

Eureka!

De verkoop van games is tegenwoordig weliswaar veelal digitaal, maar aan de achterkant werkt de industrie volgens Kara nog steeds alsof we een fysiek product verkopen. Tijdens zijn talk op de Dutch Game Day schijnt hij zijn licht over de problemen die developers en uitgevers op het gebied van digitale distributie ervaren. Kara vertelt over zijn Eureka-moment en legt uit wat er nodig is om de markt te repareren.

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door VaultN.

Koop nu je kaarten

Wil je er op 6 oktober bij zijn? Klik dan nu hier om je kaartje voor de Dutch Game Day te kopen. Naast een gewoon conference ticket en een combi ticket dat ook toegang geeft tot de Dutch Game Awards, is er ook een beperkt aantal studentenkaarten beschikbaar in de losse verkoop.

Over de Dutch Game Day

De Dutch Game Day vindt op 6 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, regelt alle praktische zaken en legt de verbinding met het bredere medialandschap. Dutch Games Association managet de hele game dag en organiseert op de avond van 6 oktober de Dutch Game Awards.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).