Control
Now Reading
Dutch Game Day • Storytelling in een veranderende wereld
0

Dutch Game Day • Storytelling in een veranderende wereld

by Alessandra van Otterlo23 september, 2022

De Dutch Game Day powered by Control komt snel dichterbij. Deze week kan je een reeks aankondigingen van sprekers tegemoet zien. Hou de Control website dus in de gaten.

Reza Hooshangi maakt al meer dan tien jaar games. Hij werkt momenteel als creative director en narrative designer aan een onaangekondigd project. Daarvoor was hij de technical lead voor Children of Morta, de story-driven action RPG die onlangs voor de miljoenste keer over de toonbank ging.

Tijdens de Dutch Game Day vertelt hij over de uitdagingen van het combineren van procedurally generated content met narrative elementen en storytelling. In zijn talk vertelt hij over een aantal systemen, designkeuzen en technieken die ze hebben gebruikt om die uitdagingen het hoofd te bieden.

Koop nu je kaarten

We hebben al een aantal sprekers aangekondigd, maar er volgen er nog meer. Wil je er op 6 oktober bij zijn? Klik dan nu hier om je kaartje voor de Dutch Game Day te kopen. Naast een gewoon conference ticket en een combi ticket dat ook toegang geeft tot de Dutch Game Awards, is er ook een beperkt aantal studentenkaarten beschikbaar in de losse verkoop.

Over de Dutch Game Day

De Dutch Game Day vindt op 6 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, regelt alle praktische zaken en legt de verbinding met het bredere medialandschap. Dutch Games Association managet de hele game dag en organiseert op de avond van 6 oktober de Dutch Game Awards.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).