Control
Now Reading
Dutch Game Day • Quest design lessen van Paweł Sasko
0

Dutch Game Day • Quest design lessen van Paweł Sasko

by Alessandra van Otterlo5 september, 2022

Nog ongeveer een maand tot de Dutch Game Day powered by Control. Wij hebben er in ieder geval zin in. Helemaal omdat we weer een mooie spreker aan de line-up mogen toevoegen: CD Projekt RED Quest Director Paweł Sasko komt op 6 oktober naar Hilversum om zijn jarenlange ervaring te delen.

Sasko maakt al 17 jaar games, waarvan 11 jaar bij CD Projekt RED. Daar werkte hij aan The Witcher 2, The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. Momenteel is hij druk met de expansion voor de laatstgenoemde titel.

Valkuilen en anekdotes

In zijn talk op de Dutch Game Day deelt Sasko belangrijke en universele quest design lessen die hij heeft opgedaan tijdens de ontwikkeling van The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. Hij illustreert deze lessen met voorbeelden uit beide blockbuster titels. Sasko bespreekt typische valkuilen voor narratieve ontwerpers in AAA en biedt oplossingen voor genoemde uitdagingen, vergezeld van de vele development anekdotes.

Koop nu je kaarten

We hebben al een aantal sprekers aangekondigd, maar je kunt de komende weken nog meer aankondigingen tegemoet zien. Wil je zeker weten dat je er op 6 oktober bij zijn? Klik dan nu hier om je kaartje voor de Dutch Game Day te kopen. Naast een gewoon conference ticket en een combi ticket dat ook toegang geeft tot de Dutch Game Awards is er ook een beperkt aantal studentenkaarten beschikbaar in de losse verkoop.

Over de Dutch Game Day

De Dutch Game Day vindt op 6 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, regelt alle praktische zaken en legt de verbinding met het bredere medialandschap. Dutch Games Association managet de hele game dag en organiseert op de avond van 6 oktober de Dutch Game Awards.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).