Business
Now Reading
TinyBuild neemt single-player IP’s Bossa Studios over
0

TinyBuild neemt single-player IP’s Bossa Studios over

by Alessandra van Otterlo1 september, 2022

TinyBuild heeft de single-player IP’s van developer Bossa Studios overgenomen. Als onderdeel van de overname van het I am Bread, I am Fish en Surgeon Simulator IP heeft Tinybuild heeft een vooruitbetaling van $3 miljoen gedaan. De franchises waren vorig jaar goed voor een omzet van $6 miljoen.

Nieuw thuis

Sinds begin dit jaar richt Bossa zich uitsluitend op multiplayer games. Daarom hebben ze geen tijd meer voor hun single player franchises. Henrique Olifiers, mede-oprichter en Gamer-in-Chief van Bossa Studios, vindt het fijn dat de games bij tinyBuild zijn ondergebracht. “Samen met hen hebben we een weg gevonden die Bossa in staat stelt om haar volledige aandacht te wijden aan nieuwe projecten. Tegelijkertijd zorgen we er voor dat Surgeon Simulator, I Am Bread en I Am Fish een nieuw thuis hebben waar ze begrijpen wat deze games zo bijzonder maakt.”

Konfa Games

Naast de Bossa IP’s heeft tinyBuild Konfa Games overgenomen. Konfa is de ontwikkelaar Despot’s Game, een roguelike tactical auto-battler waar tinyBuild al uitgever van was. De game kwam vorig jaar uit in early access. De 1.0 release staat gepland voor 15 september.

Met de overname is maximaal $5,4 miljoen gemoeid. Hiervan wordt zo’n 40 procent in contanten betaald en zo’n 60 procent in nieuw uit te geven tinyBuild-aandelen. Het Konfa Games team voegt zich bij de nieuwe tinyBuild studio in Belgrado, Servië.

Investeren in uitbreiding

Alex Nichiporchik, CEO en mede-oprichter van tinyBuild is blij met de overnames. “We blijven investeren in het uitbreiden van ons portfolio van eigen IP. De deals van vandaag zijn een unieke kans om zowel Konfas getalenteerde team van ontwikkelaars in huis te halen als het geweldige Bossa intellectuele eigendom toe te voegen aan het tinyBuild portfolio.”

(Beeld bovenaan: screenshot Surgeon Simulator 2)

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).