Now Reading
Uit Nu! • Springloop van Springlab laat kinderen…springen
0

Uit Nu! • Springloop van Springlab laat kinderen…springen

by Alessandra van Otterlo16 juni, 2022

Het Utrechtste Springlab wil kinderen wat leren en ze laten bewegen door middel van het spelen van spelletjes. Hun nieuwste product Springloop is nu beschikbaar voor scholen.

Veel geleer op scholen wordt gedaan terwijl leerlingen op hun bips zitten. Juffen en meesters moeten ze dan in het gareel en bij de les zien te houden. ‘Dat kan beter’ dachten ze bij Springlab, en daarom ontwikkelden ze Springloop.

Springloop bestaat uit een app voor je tablet en bordjes met speciale QR-codes die de leerkrachten over het schoolplein kunnen verspreiden. De kinderen scannen met hun tablet een code en krijgen vervolgens (op de tablet) een opdracht in de vorm van een spelletje. Is de opdracht volbracht, dan is het hollen en springen naar de volgende code voor een nieuw spelletje. Zo zijn ze niet alleen lekker in beweging, maar ze oefenen ook nog eens hun taal- en rekenvaardigheden.

Springloop is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Helaas kan je er niet zomaar zelf mee aan de slag. Het product wordt alleen verkocht aan onderwijsinstellingen.

Je kunt hier meer lezen over het ontstaan van Springloop: van eerste idee in 2020 tot de lancering eerder dit jaar.


Een van de speciale kindvriendelijke QR codes

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).