Nieuws
Now Reading
DGA opent nominaties voor de Special Awards
0

DGA opent nominaties voor de Special Awards

by Alessandra van Otterlo31 mei, 2022

Onlangs opende de Dutch Games Association de game inschrijvingen voor de Dutch Game Awards. Vanaf nu is het ook mogelijk om personen en organisaties te nomineren voor een Special Award.

Net als vorig jaar zijn er Special Awards voor Lifetime Achievement, Inclusion en Best Studio. Lifetime Achievement is voor een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse game-industrie. Inclusion gaat naar een initiatief, persoon, organisatie of bedrijf dat een significante impact heeft op het verbeteren van inclusiviteit in de game-industrie. Voor Best Studio zoek de organisatie de beste plek om games te maken.

Nieuwe special award

Nieuw is de Awesome Achievement award. Deze award is voor mensen, studio’s, projecten, organisaties en anderen die geweldige dingen doen, maar die niet in aanmerking komen voor een van de andere awards.

In tegenstelling tot de ‘gewone’ awards laat de organisatie de winnaars van de Special Awards niet enkel afhangen van de inbreng uit de industrie. Ze gaan ook zelf op zoek naar nominaties.

Nomineren maar!

Wil je iemand nomineren voor een de Lifetime Achievement Award, dan kan dat hier. Nominaties voor Best Studio kan je hier kwijt. Dit is het formulier voor de Inclusion Award. Nominaties voor Awesome Achievements kan je hier kwijt. Het is ook nog steeds mogelijk om je game aan te melden voor een Dutch Game Award.

Nog een keer, om het af te leren, de video van de Dutch Game Awards 2021.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).