Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Aloy vervolgt haar reis in Horizon Forbidden West
0

Uit Nu! • Aloy vervolgt haar reis in Horizon Forbidden West

by Alessandra van Otterlo18 februari, 2022

Het is feest bij Guerrilla Games in Amsterdam, want spelers kunnen vanaf vandaag hun avontuur met Aloy vervolgen in de PlayStation exclusive Horizon Forbidden West.

Horizon Forbidden West is aanzienlijk groter dan voorganger Horizon Zero Dawn en de uitbreiding The Frozen Wilds. De map is flink uitgebreid en er zijn meer activiteiten te doen. Dit keer trekt Aloy naar de Forbidden West, een post-apocalyptische versie van het Westen van de VS. Daar ontmoet ze nieuwe stammen en neemt het op tegen onbekende machines. Ook verkent Aloy de aarde vanuit meerdere perspectieven: van onder de waterspiegel en vanuit de lucht.

Critici hebben de game goed ontvangen. Op Metacritic scoort Horizon Forbidden West 89/100, met een flinke reeks aan perfecte tienen.

Voorkennis

Voor het spelen van Horizon Forbidden West is het handig om enige kennis te hebben van Aloys eerdere avonturen. Je kan Horizon Zero Dawn uiteraard zelf nog een keer spelen, of je kijkt de Guerrilla Plays Horizon Zero Dawn serie op YouTube. Daar vind je ook de GAIA Cast, een reeks podcasts die een dieper kijkje geeft in de wereld van Horizon. GAIA Cast is ook te beluisteren via PlayStation Podcast op Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

Meer dan 20 miljoen keer verkocht

De release van Forbidden West komt vijf jaar (min tien dagen) na die van Horizon Zero Dawn. Van laatstgenoemde titel zijn inmiddels meer dan 20 miljoen stuks verkocht op PS4 en PC samen. En dat was de stand per 28 november, dus waarschijnlijk staat de teller alweer hoger.

Franchise

Horizon is uitgegroeid tot een flinke franchise die verder gaat dan ‘alleen’ games. Op de Playstation Gear Store vind je een bordspel, stripboeken, een kledinglijn en diverse andere merchandise. Future Press geeft in maart de officiële Horizon Forbidden West Strategy Guide uit (na de eerdere samenwerking voor de Horizon Zero Dawn game guide).

Lego brengt in samenwerking met Guerrilla komende zomer een  Tallneck-set op de markt. Het Nederlandse Cook and Becker heeft verschillende prints in de collectie. En Prime 1 heeft een Aloy en een Stalker beeld te koop.

Ook in de echte wereld

Naast in de Horizon games is Aloy te vinden in andere games als Monster Hunter, Fortnite en Fall Guys. En ook in de echte wereld is ze razend populair. Voor Horizon Forbidden West heeft Guerrilla twee nieuwe Aloy cosplay guides uitgebracht.

Maar de invloed van Aloy in de echte wereld gaat verder dan cosplay. Guerrilla en Sony werken samen met met verschillende organisaties aan Aloy-bossen om zo herbebossing projecten over de hele wereld te realiseren. Voor elke speler die voor 25 maart de ‘Reached the Daunt’ trophy scoort, planten ze een boom.

En waarschijnlijk is bovenstaande slechts het begin. Met de Uncharted film in het achterhoofd zien we na Nathan Drake ook Aloy nog wel op het witte doek verschijnen.

 

Disclaimer: Alessandra verricht freelance project management werk voor Cook and Becker.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).