Nieuws
Now Reading
GDC 2022 • Horizon Forbidden West en experimentele gameplay
0

GDC 2022 • Horizon Forbidden West en experimentele gameplay

by Alessandra van Otterlo15 februari, 2022

Na een aantal digitale edities is de Game Developers Conference dit jaar weer een fysiek evenement. Voor mensen die niet naar San Francisco kunnen of willen afreizen is er een online alternatief. Hieronder een aantal GDC 2022 highlights.

Horizon Forbidden West

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Horizon Forbidden West uit. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat er diverse sprekers van Guerrilla op het GDC programma te vinden zijn. Dit zijn ze (in alfabetische volgorde):

Lennart Franken en Maxim Fleury, resp. Senior Asset Artist en Lead Asset Artist van het Machine and Weapons Team delen hoe Guerrilla tewerk ging om de machines te bouwen. Senior Principal Tech Programmer James McLaren vertelt over zijn avonturen met Deferred Texturing. Gameplay Animation Director Richard Oud leert de aanwezigen hoe je geloofwaardige robots animeert. Senior Quest Designer, Blake Rebouche, geeft een kijkje in de ontwikkeling van de ‘Death’s Door’ quest. Principal Character Artist Arno Schmitz deelt het verhaal achter de gezichten van Horizon Forbidden West. Andrew Schneider, Principal FX (Clouds) Artist, legt uit hoe het real-time volumetric cloud system, Nubis, werkt.

Experimental Gameplay jubileum

De Experimental Gameplay Workshop wordt in 2022 voor de 20e keer georganiseerd. In twee decennia kwamen er vele games voorbij die gameplay op een frisse manier benaderen. Baba Is You, Gorogoa, Braid, Untitled Goose Game en Portal, om een paar bekende voorbeelden te noemen.

Maar er was ook regelmatig werk uit de Lage Landen te bewonderen. Luxuria Superbia van Tale of Tales, Metrico van Digital Dreams, Eloquence van Gerben Grave, Chalo Chalo van Richard Boeser, Bounden van GameOven en Engare van de op dat moment in Nederland studerende Mahdi Bahrami.

Dit jaar vertellen 17 developers, onder moderatie van Robin Hunicke en Daniel Benmergui, over de experimentele gameplay in hun games.

Korting

Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-ctrl500-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

Beeld: Aloy in Horizon Forbidden West, met op de achtergrond de Golden Gate Bridge.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).