Nieuws
Now Reading
GDC 2022 • Classic Port Mortems en een Vlaamse IGF nominatie
0

GDC 2022 • Classic Port Mortems en een Vlaamse IGF nominatie

by Alessandra van Otterlo3 februari, 2022

Na een aantal digitale edities gaat de organisatie achter de Game Developers Conference dit jaar weer voor een fysiek evenement. Voor mensen die niet naar San Francisco kunnen of willen afreizen is er een online alternatief. Hieronder de eerste GDC highlights.

Classic Game Post Mortems

Classic Game Post Mortems zijn sessies die het over het algemeen goed doen bij het GDC-publiek. Wellicht deels vanuit warme herinnering aan het spelen van betreffende games, maar ook omdat het interessant is om te horen hoe het er vroeger achter de schermen aan toeging.

Zo vertelt Warren Davis, de designer en programmeur van de originele 1982 arcade-versie van Q*Bert over het development van de klassieker. Hij gaat hierbij in op de achtergrond van Gottliebs video-afdeling en vertelt over de hardware en development tools die hij gebruikte. Maar ook de evolutie van het design en de uitdagingen die hij tegenkwam bij het programmeren. Daarnaast vertelt Davis over zaken als testen, focus groups, marketing en wat er na de release van de game gebeurde. Deze Classic Post Mortem stond al voor GDC 2020 op het programma, maar toen gooide corona roet in het eten.

Game designer John Romero doet een Classic Wolfenstein 3D Post Mortem. Hij vertelt over het ambitieuze design van Wolfenstein 3D in tijden zonder GPU’s, toen de meeste games 320×200 pixels waren en muizen nauwelijks werden gebruikt. Hij neemt het publiek mee op reis door de korte zeven maanden waarin id Software werkte aan de game.

Belgische IGF Award nominatie

Midnight Protocol van het Belgische LuGus Studios is genomineerd voor een Independent Games Festival-award. De tactische narrative-driven RPG maakt kans in de Excellence in Design categorie. Het publiek mag uit alle IGF-nominaties ook hun eigen favoriet kiezen. Gun jij LuGus de IGF Audience Award dan kan je tot en met 10 februari hier je stem uitbrengen.

Of ze daadwerkelijk een award in de wacht slepen weten we op 23 maart. Dan worden de winnaars tijdens GDC in San Francisco bekendgemaakt. Leuk weetje: Midnight Protocol wordt uitgegeven door het Nederlandse Iceberg Interactive.

Korting

Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-ctrl500-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

Beeld bovenaan de pagina: screenshot Midnight Protocol

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).