Business
Now Reading
Azerion Group genoteerd aan de Amsterdamse beurs
0

Azerion Group genoteerd aan de Amsterdamse beurs

by Redactie2 februari, 2022

Midden december vorig jaar kondigde digital entertainment en media platform Azerion hun beursgang aan. Alle formaliteiten zijn nu rond en sinds vandaag is de beursnotering van Azerion Group aan de Euronext Amsterdam een feit.

SPAC

De beursgang ging niet via een nieuwe notering. Azerion ging op 13 december samen met European FinTech IPO Company 1 B.V. (EFIC1), een zogenaamde SPAC (een Special Purpose Acquisition Company). Dit is een bedrijf dat naar de beurs gaat om kapitaal op te halen om later een overname of fusie te kunnen financieren.

Daarna moesten er van alles geregeld worden. Zo werd de B.V. omgezet naar een N.V. met de naam Azerion Group. Ook moesten de aandeelhouders van EFIC1 hun goedkeuring geven voor het samengaan van de bedrijven. Die goedkeuring werd afgelopen maandag gegeven. Vanaf vandaag kunnen de aandelen van de Azerion Group verhandeld worden op de Euronext Amsterdam.

Naar de volgende groeifase

Atilla Aytekin, mede-oprichter en co-CEO van Azerion over de beursnotering. “We zijn trots op het bereiken van deze belangrijke mijlpaal, en we kijken uit naar onze volgende groeifase en toekomst als een beursgenoteerde onderneming. Ik ben het hele Azerion-team dankbaar voor al hun harde werk, dat ons naar dit omslagpunt heeft gebracht, en voor de toegewijde steun van onze partner EFIC1.”

Het geld dat Azerion ophaalt willen ze investeren in de groei van Azerion Group. Dit gaat om zowel organisch groei als uitbreiding via de overname van andere bedrijven. Ze verwachten dat beursnotering een nieuwe aandeelhoudersbasis creeërt die de Azerion Group in staat stelt het bestaande management en senior personeel te behouden en nieuwe belangrijke werknemers aan te aantrekken.

Schommelingen

Het aandeel opende vandaag op €9,80 en steeg binnen een half uur naar €10,39. Twee uur na beursopening was de koers gedaald naar €9,00. Na een klein dipje na de lunch zien we weer een stijgende lijn. Op het moment van schrijven van dit artikel staat het aandeel op €9,30.

Beeld via Azerion, vlnr: Umut Akpinar (mede-oprichter en co-CEO) en Atilla Aytekin klaar om op op de beurs gong te slaan.

About The Author
Redactie