Nieuws
Now Reading
Guerrilla werkt aan Horizon-titel voor PlayStation VR2
0

Guerrilla werkt aan Horizon-titel voor PlayStation VR2

by Alessandra van Otterlo5 januari, 2022

Sony heeft meer details gedeeld voor PlayStation VR2 en de bijbehorende PlayStation VR2 Sense Controllers. Maar er was ook software nieuws: Guerrilla werkt aan een Horizon-game voor de nieuwe PlayStation VR.

In een video legt Jan-Bart van Beek, een van de studiohoofden van Guerrilla, een heel klein tipje van de sluier op. Horizon Call of the Mountain is een heel nieuw deel in de Horizon serie, dat speciaal voor VR is ontwikkeld. Guerrilla is niet de enige studio die aan de game werkt, ze doen dit samen met het in Liverpool gevestigde Firesprite.

Laatstgenoemde studio heeft ervaring met PSVR-launch-titels: in 2016 werkten ze aan Playroom VR voor de eerste PlayStation VR-bril. Firesprite werd in september vorig jaar onderdeel van de PlayStation familie.

Wanneer PlayStation VR2 te koop is en wat ‘ie gaat kosten, is nog niet bekend. Horizon Call of the Mountain heeft dan ook nog geen release window.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).