Now Reading
Uit Nu! • At Eve’s Wake is spannend debuut van Sugar Rush
0

Uit Nu! • At Eve’s Wake is spannend debuut van Sugar Rush

by Alessandra van Otterlo12 november, 2021

Sugar Rush Studios heeft de eerste game uitgebracht. At Eve’s Wake is een interactief horrorverhaal geschreven in de stijl van H.P. Lovecraft.

In At Eve’s Wake ontvang je een uitnodiging voor de begrafenis van je grootmoeder van vaders kant, die je nooit hebt gekend. Daar maak je kennis met de rest van je vaders familie. De ideale kans om antwoord te krijgen op vragen die je overleden moeder door haar plotselinge overlijden nooit heeft kunnen beantwoorden. Waarom brak zij met de familie, en wat is er met je vader gebeurd?

De groep schimmige familieleden hebben echter zo hun eigen geheimen die je aan het licht moet zien te krijgen. Verlos je je familie van hun last of trekken zij jou mee in hun duisternis…

Persoonlijke speelstijl

Een speler kiest de eigen karaktertrekken. Ga je in de aanval en kies je voor een agressieve aanpak, moet je het hebben van slimmigheden, of kies je voor een charmante aanpak? De verschillende persoonlijkheden vragen elk om een andere speelstijl.

Waar je ook voor kiest, je keuzes beïnvloeden het verloop van het verhaal. De game heeft vier verschillende eindes. De kennis die je in de game hebt opgedaan neem je mee in een volgende play-through.

Nachtmerrie wordt droom die in vervulling gaat

At Eve’s Wake begon met een nare droom van Bob Vlemmix, oprichter en CEO van developer Sugar Rush Studios, in combinatie met zijn passie voor Lovecraftiaanse horror. Vanuit Eindhoven verzamelde hij een groep developers die remote vanuit binnen-en buitenland aan de game werkten. “Door dit getalenteerd team was het mogelijk om mijn nachtmerrie te veranderen in een droom die in vervulling gaat,” aldus Vlemmix.

Mocht de naam Vlemmix je bekend in de oren klinken, dat kan kloppen. Hij richtte eerder Manus VR op.

At Eve’s Wake is voor €20,99 te downloaden op Steam. In de Epic Game Store betaal je een euro minder.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).