Nieuws
Now Reading
Brekend • Sony neemt Nixxes over
0

Brekend • Sony neemt Nixxes over

by Alessandra van Otterlo1 juli, 2021

Sony neemt Utrechtste developer Nixxes over. Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios, zegt in een tweet blij te zijn om een team met zo veel ervaring en technische expertise te verwelkomen.

Nixxes is vanaf nu onderdeel van de PlayStation Studios Technology, Creative & Services groep, om PlayStation Studios technisch hoogwaardige ondersteuning te bieden.

“Ik heb groot respect voor Nixxes en ik ben blij dat dit uitermate ervaren team onderdeel wordt van de SIE development community,” zegt Hulst. “Ze hebben een passie om games te verbeteren en om spelers de best mogelijke ervaring te bieden. Nixxes is een grote aanwinst voor iedereen bij PlayStation Studios, waar ze onze teams helpen om zich op hun belangrijkste doel te kunnen focussen: het creëeren van unieke PlayStation content.”

Jurjen Katsman, oprichter en senior director development bij Nixxes over de overname:  “We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en we zijn erg blij dat we met onze technische en development-ervaring bij kunnen dragen aan een IP powerhouse als PlayStation Studios. We kijken er naar uit om samen met enkele van de meest getalenteerde teams uit de industrie de mooie gameplay-ervaringen te leveren aan PlayStation-fans.

Nixxes werd met name bekend als co-development partner van Crystal Dynamics. Die samenwerking  ontstond toen Nixxes oprichter Jurjen Katsman in 1999 de Dreamcast poort van Legacy of Kain: Soul Reaver voor zijn rekening nam. Sindsdien werkte Nixxes aan aan diverse Tombraider titels, en meest recentelijk aan Marvels Avengers.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).