Now Reading
Uit Nu • Mighty Goose is de debuut-game van Blastmode
0

Uit Nu • Mighty Goose is de debuut-game van Blastmode

by Alessandra van Otterlo25 juni, 2021

Mighty Goose is de eerste game van Blastmode, de nieuwe studio van developer Richard Lems. Lems richtte in 2015 samen met Benjamin de Jager al studio TurtleBlaze op.

Intergalactische premiejager

Mighty Goose is een side scrolling run & gun shooter waarin je in de huid kruipt van een intergalactische premiejager van gelijke naam. Goose moet zijn grootste vijand de Void King zien te verslaan, maar die laat zich niet zomaar te grazen nemen. Hij Goose’s rivaal Raven, zijn vazallen en andere mechanische naarlingen er op uit om de machtige gans en zijn vrienden gevangen te nemen. Dat gevecht levert een wat Lems omschrijft als knetterharde arcade-game op.

Multiplatform

In een eerder interview vertelde Lems dat de game een uit de hand gelopen grapje was: “Wat een simpel demootje moest worden is nu een volledige multiplatform game.” Mighty Goose is nu uit Mighty Goose op PC via Steam (€16,97), Nintendo Switch (€16,79), PlayStation 4 (€16,99), Xbox One (€19,99), en via backwards compatibility ook te spelen op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Wedstrijdjes

Om de release te vieren organiseert uitgever Playism verschillende wedstrijden. Er is een speedrun contest: de persoon die de speedrun build het snelst weet door te spelen wint een Switch en een key voor de game. Ben je een wat minder gehaast type, dan is de fanart contest misschien meer je ding. Ook daarmee valt een Switch te winnen.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).