Now Reading
Uit Nu! • Knal je door gevaarlijke zeeën in Crazy Pirate Kaboom
0

Uit Nu! • Knal je door gevaarlijke zeeën in Crazy Pirate Kaboom

by Alessandra van Otterlo23 juni, 2021

Coded Fun Games is de naam waaronder Avans docent Bob van der Putten eigen games ontwikkelt. Het woord fun slaat op het plezier dat gamers moeten beleven aan het spelen van de games, en het plezier waarmee hij de games maakt.

Omdat het leuk moet blijven werkt Van der Putten slechts een paar avonden per maand aan zijn games. Het duurt daarom even voordat ze af zijn (zijn vorige game kwam vijf jaar geleden uit), maar er is weer een Coded Fun release: Crazy Pirate Kaboom.

Crazy Pirate Kaboom is een mobiele game waarin je je piratenschip over gevaarlijke zeeën moet zien te laveren, op zoek naar schatten. Je ontwijkt andere piraten en zeemonsters, of je helpt ze gewoon naar de gallemiezen. Van de rijkdommen die je verzamelt bouw je een beter schip waarmee je alle gevaren beter het hoofd te kunnen bieden.

Simpel genoeg lijkt het, maar er komt wat tactiek bij kijken. Hoe sneller je schiet, des te sneller je vijanden op je afkomen, en er zijn meer van dat soort kleine dingen waarmee je het jezelf lastig kan maken. Crazy Pirate Kaboom is gratis te downloaden via Google Play.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).