Now Reading
Uit Nu! • Pollinator Park: Beatrice, bijen en andere bestuivers
0

Uit Nu! • Pollinator Park: Beatrice, bijen en andere bestuivers

by Alessandra van Otterlo20 mei, 2021

Het is vandaag Wereld Bijendag, en aandacht voor het kleine insect is geen overbodige luxe. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij en andere bestuivers. Om daar aandacht aan te besteden maakte Poppins & Wayne Pollinator Park.

Pollinator Park is een interactieve experience van de hand van Poppins & Wayne, oftewel, Yasmin van de Werf en Wim Wouters (voormalig eigenaar van Vlaamse game-studio Grin). Binnen het tijdsbestek van zo’n half uur leer je van alles over bijen en andere bestuivers. Niet alleen hoe ze leven, welk nut ze hebben, maar ook wat er gebeurt als ze er straks niet meer zijn.

Rondleiding met een verhaal

Maar Pollinator Park is niet alleen maar leerzaam. Met hun jarenlange game-ervaring weten Van de Werf en Wouters als geen ander dat je zo’n experience ook leuk moet maken.

We schrijven het jaar 2050 en de speler krijgt een rondleiding in Pollinator Park, een futuristisch onderzoekscentrum en veilige haven voor bestuivers dat 30 jaar eerder is opgericht door wetenschapper Dr. Beatrice Kukac. Tijdens je rondleiding leer je niet alleen van alles over de bestuivers; passages uit Kukacs dagboek laten je ook kennismaken met de oprichter van het instituut.

Europese samenwerking

Pollinator Park is ontwikkeld in opdracht van de Europese Unie. Voor de vakkennis kregen Poppins & Wayne hulp van ‘archiobiotect’ Vincent Callebaut, het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, het Nederlandse Naturalis Biodiversity Center en het Museum of Natural Sciences of Barcelona.

Te spelen in de browser of VR

De experience is via deze link in-browser te spelen op PC en Mac. Heb je een Oculus Quest dan kan je Pollinator Park hier gratis downloaden. De gratis download voor de Rift vind je hier.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).