Now Reading
Uit Nu! • Bart Bonte bundelt Flash games in collectie
0

Uit Nu! • Bart Bonte bundelt Flash games in collectie

by Alessandra van Otterlo17 mei, 2021

Voordat Bart Bonte mobiele games ontwikkelde maakte hij browser games in Flash. Die games worden nog steeds gespeeld, en toen het einde van Flash in zicht kwam begonnen bij de developer dan ook berichten binnen te lopen van bezorgde spelers. Zij waren bang dat de games verloren zouden gaan.

Bonte gaf gehoor aan de bezorgde berichten: hij poetste de games op, voegde er een reeks achievements aan toe, bundelde ze, en bracht ze uit voor PC als The Bart Bonte Collection. Voor €8,19 koop je de hele collectie op Steam, en voor $9,99 is de collectie te downloaden via Itch.io. In beide gevallen krijg je in één koop de volgende 28 Bonte klassiekers:

 • 25
 • 40xEscape
 • A bark in the dark
 • A Bonte escape
 • Cat in Japan
 • Doggnation
 • Duck
 • Factory Balls
 • Factory Balls 2
 • Factory Balls 3
 • Factory Balls 4
 • Farafalla
 • Full Moon
 • Furiosity
 • In Drmzzz
 • Klikwerk
 • Loose the moose
 • Me and the Key
 • Me and the Key 2
 • Me and the Key 3
 • Must pop words
 • Piksels
 • Sugar, Sugar
 • Sugar, Sugar 2
 • Sugar, Sugar 3
 • What’s inside the box?
 • Where is cat?
 • Yellow

De The Bart Bonte Collection is alleen te spelen op Windows, een andere versie gaat er niet komen.

Beeld: Yellow

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).