Now Reading
Uit Nu! • Paladin lanceert Cut the Rope Remastered
0

Uit Nu! • Paladin lanceert Cut the Rope Remastered

by Alessandra van Otterlo8 april, 2021

Apple heeft meer dan 30 nieuwe Arcade games aangekondigd, waaronder Cut the Rope Remastered van Paladin Studios. Paladin Studios? Ja, Paladin Studios!

Apple slaat een nieuwe weg in met Apple Arcade. Naast de nieuwste exclusives zijn de categorieën ‘Timeless Classics’ en ‘App Store Greats’ aan de abonnementsservice toegevoegd. Dit zijn ‘oude’ games, al dan niet in een nieuw jasje.

Cut the Rope

Een van die klassiekers is Cut the Rope Remastered, ontwikkeld door Paladin Studios. In deze 3D remaster mogen spelers weer touwtjes doorknippen om Om Nom aan snoep te helpen. De game bestaat uit de meest populaire levels van de oude game, maar ook een flink aantal gloednieuwe, in Den Haag bedachte, levels. Paladin ontwikkelde de game in opdracht van Apple, in samenwerking met de originele developer Zeptolab.

Meest internationale Paladin game

“Het is ons eerste volledige werken-op-afstand-project,” zegt Paladin CEO Kay Gruenwoldt. “Het is ook het meest internationale Paladin project ooit, met medewerkers in Nederland, Denemarken, India en helemaal in Chili.”

Cut the Rope Remastered is gratis beschikbaar via Apple Arcade (als je een abonnement hebt).

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).