Nieuws
Now Reading
WW1 Game Series zet de strijd voort in Italië
0

WW1 Game Series zet de strijd voort in Italië

by Alessandra van Otterlo24 maart, 2021

Developer en uitgever M2H heeft een nieuwe titel in de WW1 Game Series aangekondigd: Isonzo. De naam verwijst naar een reeks gevechten tussen de legers van Oostenrijk-Hongarije en Italië rondom de Isonzo riviervallei.

Net als Verdun en Tannenberg, geeft ook Isonzo zo getrouw mogelijk weer wat er zich ruim 100 jaar geleden afspeelde. Om dit te waarborgen is het team op reis geweest en hebben ze advies ingewonnen bij geschiedkundigen, om zo het landschap, de uniformen en wapens historisch accuraat te houden. Met de Alpen als locatie is Isonzo de eerste game in de serie die de hoogte in gaat. Met dit nieuwe strijdtoneel worden nieuwe game mechanics geïntroduceerd, en uiteraard ook nieuwe wapens, zoals mortieren.

Isonzo komt dit jaar nog uit op PlayStation 4 en 5, Xbox Series, Xbox One en PC (Steam). De game wordt, net als de eerder WW1 games, samen met Blackmill Games ontwikkeld.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).