Now Reading
Uit Nu! • Kweek je eigen karpers in Koi Farm
0

Uit Nu! • Kweek je eigen karpers in Koi Farm

by Alessandra van Otterlo16 maart, 2021

We zitten nu al een jaar in een lockdown, en met alle extra tijd die we gedwongen thuis besteden zoekt iedereen naar nieuwe hobbies. Brood bakken, breien, koken, kantklossen… Met Koi Farm kan je nu zelfs je eigen koi karpers kweken. Ook als je driehoog achter woont.

Zet twee koi karpers in een apart vijvertje, geef ze wat privacy en laat de natuur haar werk doen. Door verschillende soorten te kruisen ontstaan er nieuwe patronen en mutaties. De mooiste exemplaren sla je als trading card op in je koi-gids. Ook kan je koi codes genereren, die je vervolgens in de vorm van een afbeelding met andere spelers deelt. Zij kunnen die koi vervolgens los laten in hun vijver en ze kruisen met hun eigen vissen.

Koi Farm is te spelen als lichte ontspanning, maar het is ook mogelijk om je nieuwe hobby bloedserieus te nemen en de perfecte koi te kweken. Het grootste compliment dat developer Job Talle kon krijgen komt van een speler die in een echte koi farm werkt. Hij heeft zoveel plezier met de game dat hij zelfs na werktijd vrolijk doorgaat met het kweken van koi karpers.

Koi Farm is te koop voor €2,39 via Steam en voor $3 op Itch.io.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).