Nieuws
Now Reading
The Falconeer genomineerd voor een BAFTA
0

The Falconeer genomineerd voor een BAFTA

by Redactie3 maart, 2021

The Falconeer is genomineerd voor de prestigieuze BAFTA Games Awards. De game van solo developer Tomas Sala maakt kans op de award voor Best Debut.

BAFTA staat voor British Academy of Film and Television Arts, een organisatie die de beste films, televisie én games voor het voetlicht brengt; zowel producties uit het Verenigd Koninkrijk als internationaal. De BAFTA Games Awards zijn onderdeel van het London Games Festival.

In 1999 was IJsfontein de eerste Nederlandse studio die een BAFTA wist te winnen. Daarna moesten we tot 2014 wachten voor een volgende Nederlandse nominatie: Ridiculous Fishing van Vlambeer. Helaas wisten zij de nominatie niet de verzilveren. Dat lukte Guerrilla in 2018 wel, hetzelfde jaar dat ook het Vlaamse Larian Studios een BAFTA binnen wist te slepen.

De winnaars van de 2021 BAFTA Games Awards worden op 25 maart in een live stream bekendgemaakt.

About The Author
Redactie