Business
Now Reading
Gamebasics overgenomen door Miniclip
0

Gamebasics overgenomen door Miniclip

by Alessandra van Otterlo20 januari, 2021

Gamebasics, developer van OSM (Online Soccer Manager) en Dynasty Duels, is overgenomen door Miniclip. Hoeveel de Zwitserse developer en uitgever van mobiele en online games heeft betaald is niet bekendgemaakt.

Momenteel werken er in de Gamebasics studio in Zoetermeer 60 personen. Miniclip gaat het bedrijf ondersteunen bij het realiseren van hun groeiplannen en het verder uitbouwen van hun potentieel. De Zwitsers zien Nederland als geweldig gaming-ecosysteem, en de overname versnelt hun plannen om hier nieuwe en interessante projecten te ontwikkelen.

Gamebasics CEO Jasper Schwartz over de overname: “De afgelopen jaren heeft ons team hard gewerkt om van Online Soccer Manager het succes te maken dat het nu is. Samen hebben we een bedrijf opgebouwd en een cultuur gecultiveerd waar mensen deel van willen uitmaken. We geloven dat Miniclip ons een duwtje in de rug zal geven bij het realiseren van onze ambities. Samen kunnen we OSM naar nieuwe hoogten tillen en ons game-portfolio uitbreiden. Deze samenwerking is wederom een ​​bevestiging dat de game-industrie in Nederland een steeds grotere rol speelt in onze economie. Het is een sector die de komende jaren blijft groeien en bijdraagt aan werkgelegenheid, carrières en het welzijn van mensen.”

Nederlander Jurgen Post is sinds begin vorig jaar CEO van Miniclip. Zijn reactie op de overname: “Samenwerken met Gamebasics was echt een no-brainer voor ons. Vanaf de eerste ontmoeting waren we onder de indruk van het team. Zowel Miniclip als Gamebasics delen een vergelijkbare cultuur en een focus op casual games; zaken die wij zien als de belangrijkste ingrediënten om ons te helpen de gamer in iedereen wakker te schudden.”

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).