Now Reading
Uit Nu! • Baldur’s Gate 3 uit in early access
0

Uit Nu! • Baldur’s Gate 3 uit in early access

by Alessandra van Otterlo7 oktober, 2020

Veel mensen keken er al jaren naar uit en hun geduld wordt eindelijk beloond: Baldur’s Gate 3 is uit in early access.

De community keek reikhalzend uit naar 30 september, de dag dat ze toegang zouden krijgen tot de early access versie van Baldur’s Gate 3. Maar een week voor release kondigde Larian Studios een week vertraging aan. De early access game zou nooit vrij van bugs zijn geweest, maar de game had stability issues die de developer wilde verhelpen voor de release.

Bij die ene week bleef het, want gisterenavond ging de game live. De horde wachtende fans bestormden Steam massaal om de game te downloaden, en het platform had moeite om de stroom te verwerken.

Baldur’s Gate 3 is een uitgebreide filmische player-driven RPG gebaseerd op 5e Dungeons & Dragons. De Character Creation in de game laat spelers een eigen avatar maken gebaseerd op 16 verschillende D&D rassen en subrassen. De early access versie bestaat uit Act 1 van de game met 46.000 lijnen dialoog, 600 NPCs, 146 spreuken en acties, en ongeveer 25 uur aan gameplay.

Er is geen vast schema voor updates, de frequentie hangt af van de snelheid waarmee het 300 personen tellende team de nieuwe content kan ontwikkelen. Voor development gebruikt Larian de eigen Divinity 4.0 engine.

Baldur’s Gate 3 early acces is voor €59,99 te koop op Steam en GOG (PC en Mac) en Google Stadia. Of er na de early access periode nog meer platforms bij komen is nog niet bekend.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).