Now Reading
Uit Nu! • Interstellar Rift na vijf jaar uit early access
0

Uit Nu! • Interstellar Rift na vijf jaar uit early access

by Alessandra van Otterlo6 oktober, 2020

Versie 1.0 van Interstellar Rift van Split Polygon is een feit. Hiermee eindigt de early access periode die maar liefst vijf jaar duurde.

Interstellar Rift is een open open world starship simulator, waarin je het sterrenstelsel verkent en verovert in een door jezelf ontworpen ruimteschip. Maar je bent niet alleen in het gigantische hemelruim. Andere spelers kunnen lid worden van jouw bemanning en je helpen, maar ze kunnen ook een eigen vloot opzetten en proberen je te verslaan.

Dat is een hele hoop game voor een team van vijf mensen, en development heeft dan ook even geduurd. Het idee ontstond al in 2012, in 2014 deelde Split Polygon de eerste video van de game, en in 2015 kwamen ze via Greenlight op Steam terecht. Na vijf jaar early access is versie 1.0 eindelijk een feit. De transformatie van versie 0.1 naar 1.0 zie je in de video hieronder.

Het verlaten van de early access fase wil niet zeggen dat de game af is. De developer blijft de game verder ontwikkelen, maar nieuwe content komt vanaf nu in grotere patches en niet meer om de week.

Interstellar Rift is voor €17,99 te downloaden op Steam.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).