Now Reading
Uit Nu! • Maak baby’s met Whoomb
0

Uit Nu! • Maak baby’s met Whoomb

by Alessandra van Otterlo25 september, 2020

Whoomb is een mobiele game van Jeffrey Lanters, een van de mensen achter serious game developer Hulan. Het is een privé project dat hij ontwikkelde met zijn vriendin Priscilla Gijsberts.

In Whoomb word je vriendelijk verwelkomd door Professor Ysbrand en zijn kat Ibbe. De professor stuurt je er op uit om baby’s te maken. Als spermatozoïde-versie van Ibbe zwem je richting eileider en onderweg verzamel je allemaal onderdelen voor je baby: armen, benen, ogen, lippen en zelfs haar en luiers. Ben je niet blij met de blauwe ogen, dan zwem je door tot je de kleur van je keuze hebt gevonden.

Ben je tevreden met een bepaald onderdeel, dan kan je dat bevriezen door het betalen van witte bloedlichaampjes. Die verzamel je al zwemmend, samen met rode bloed bloedlichaampjes. De virussen die je op je pad vindt moet je zien te vermijden.

Knal je ergens tegenaan, dat is het game over en moet je het doen met de onderdelen die je hebt. Je loopt dus kans met een half ‘affe’ baby te zitten. Tenzij je een revive koopt met bloedlichaampjes (of door het kijken van een advertentie). Doe je dat niet, dan krijgt de half affe baby alsnog een warm welkom met een vrolijk Mexicaans muziekje en een geboortecertificaat. En je kan hem of haar opnemen in je boek met babycreaties.

Met de witte en rode bloedlichaampjes kan je ook andere zaadcellen kopen, elk met een eigen naam, uiterlijk en eigenschappen.

Wil je zelf baby’s maken, download Whoomb dan gratis in de Apple App Store of via Google Play.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).