Now Reading
Uit Nu! • Doodle Derby is de debuut-game van kunstenaar Erik Habets
0

Uit Nu! • Doodle Derby is de debuut-game van kunstenaar Erik Habets

by Alessandra van Otterlo23 september, 2020

Doodle Derby is de physics race platformer van kunstenaar Erik Habets, voor wie het project de eerste ervaring als game developer is.

Net als in de meeste racegames is je doel in Doodle Derby de finish halen, maar dan moet je wel eerst je eigen racebaan bouwen uit. Dat doe je met 40 getekende onderdelen die verdraaid veel weg hebben van kinderspeelgoed.

Die gelijkenis is geen toeval, want Habets vond inspiratie voor de game in een tekening die als kind maakte van een racerace-autootje op een racebaan. Dat idee combineerde hij met de tekeningen van zijn eigen kinderen. In dit Control-interview vertelt Habets over zijn inspiratie en over de achtergrond van de game, die toen nog Fromto heette.

Je kan Doodle Derby in je eentje spelen of met anderen. In de single player draait het om puzzel challenges. In de multiplayer breekt complete chaos uit, wanneer je de andere racers moet slopen voor ze de finish bereiken, terwijl je ook nog eens aan de baan sleutelt.

Doodle Derby is voor €5,99 te koop op Steam en voor €7,99 te downloaden in de Nintendo Shop.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).