Now Reading
Uit Nu! • CoolGames lanceert eerste spraakgestuurde game
0

Uit Nu! • CoolGames lanceert eerste spraakgestuurde game

by Alessandra van Otterlo25 augustus, 2020

Het Amsterdamse CoolGames heeft z’n eerste spraakgestuurde game gelanceerd. In Guess the Drawing moet je – zoals de titel reeds verklapt – raden wat de tekening voorstelt.

De speler hoeft zelf niet te tekenen, hij of zij hoeft alleen maar te raden welke tekening op het beeld verschijnt en het correcte antwoord hardop uit te spreken. Ook de navigatie in de game is spraakgestuurd. Elke dag worden er nieuwe tekeningen toegevoegd voor elk van de drie moeilijkheidsgraden. In de Party modus kunnen verschillende spelers het tegen elkaar opnemen.

Guess the Drawing is speciaal ontworpen voor zogenaamde Smart Display devices, zoals de Google Nest Hub. CoolGames ontwikkelde de game in samenwerking met Google. “Wij zijn begin van het jaar door hen gevraagd  om een aantal games te ontwikkelen voor de Google Assistant en het smart devices platform,” zegt CEO Laurens Rutte. “Steeds meer mensen hebben smart assistants in hun huiskamer, keuken of slaapkamer, we geloven dat spraakgestuurde games een natuurlijke aanvulling worden op het spelen van game op andere platforms. Guess the Drawing is de eerste game die live is en er zijn een aantal andere games onderweg.”

Om de game te spelen roep je gewoon “Hey Google, let’s play Guess the Drawing”. Dit werkt uiteraard alleen als je over het juiste smart device beschikt.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).