Now Reading
Uit Nu! • Verbeterde Combat Coaster uit voor Oculus Quest
0

Uit Nu! • Verbeterde Combat Coaster uit voor Oculus Quest

by Alessandra van Otterlo10 augustus, 2020

Force Field bracht hun rollercoaster action game Coaster Combat in 2017 voor het eerst uit voor Gear VR. Nu is er een verbeterde versie voor de Oculus Quest.

Coaster Combat is een achtbaan en een shooter in een. Terwijl je naar beneden raast moet je je vijanden neerknallen. De game deed het goed op Gear VR en toen de Quest in 2019 uitkwam vroegen spelers om een port. Maar omdat de nieuwe hardware meer mogelijkheden bood maakte Force Field liever van de gelegenheid gebruik om een verbeterde versie te ontwikkelen.

Meer wapens en een nieuwe wereld

In de Quest-versie heb je nu in elke hand een wapen, maar met dat extra wapen werd het wel erg gemakkelijk om je vijanden weg te knallen. Vandaar dat de game nu een easy en een hard moeilijkheidsgraad, en voor de mensen voor wie dat schieten allemaal niet hoeft is er een nieuwe ride only modus.

Uiteraard heeft de nieuwe versie ook een nieuwe wereld: Neon City waarin de speler met een monorail door een futuristische stad racet.

Leaderboard

Tijdens speelsessies bleek dat spelers graag opschepten over hun high score, maar ze hadden niets op hun gepoch te bewijzen. Met nu kunnen spelers hun scores opslaan en delen. Mensen die geen interesse hebben in onderlinge competitie vinden hun uitdaging in de uitgebreide Gold Rush modus.

Coaster Combat is voor €9,99 te downloaden in de Oculus Store.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).