Now Reading
Uit Nu! • The Almost Gone na vijf jaar development nu echt af
0

Uit Nu! • The Almost Gone na vijf jaar development nu echt af

by Alessandra van Otterlo28 juli, 2020

Het was even wachten, maar na vijf jaar van af en aan development is de release van The Almost Gone een feit.

Het idee voor de game kreeg vorm toen developer Happy Volcano concept art liet zien aan de Belgische auteur Joost Vandecasteele. Laatstgenoemde zag het onmiddellijk zitten om dat beeld te voorzien van een mooi verhaal. Het lange development-traject dat volgde lag mede aan de financiën. Een deel van het geld voor de game kwam van subsidies, de rest van projecten die de studio in opdracht van anderen ontwikkelde.

The Almost Gone gaat over een meisje dat gevangen zit tussen leven en dood. Al puzzelend ontdekt de speler voorwerpen, herinneringen en geheimen die haar verhaal blootleggen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat heeft geleid tot haar eenzame lot.

The Almost Gone is te koop via de Apple App Store, Google Play, Steam en de Nintendo eShop. De mobiele versie van de game kost €6,99. Voor de Steam- en Switch-versie betaal je €14,99.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).