Now Reading
Uit Nu! • Rusty Lake lanceert nieuwe versie van Samsara Room
0

Uit Nu! • Rusty Lake lanceert nieuwe versie van Samsara Room

by Alessandra van Otterlo8 mei, 2020

Rusty Lake bestaat vijf jaar en om dat te vieren brengen ze een remake uit van Samsara Room.

Robin Ras en Maarten Looise richtten in het voorjaar van 2015 indie studio Rusty Lake op. Ze wilden iets nieuws toevoegen aan het point-and-click genre door hun escape-room games te voorzien van spanning en sfeer. Geïnspireerd op de humor en ongemakkelijkheid van de TV-serie Twin Peaks bouwden ze hun eigen Rusty Lake wereld.

Vanaf het begin heeft Rusty Lake spelers zoveel mogelijk betrokken bij de ontwikkeling van hun games. Die community is uitgegroeid tot tienduizenden betrokken fans voor wie de studio sinds de oprichting veertien games uitgebracht. De meest recente release The White Door, speelt zich nog steeds af in de Rusty Lake wereld, maar heeft wel een nieuwe art stijl.

Verjaardagsremake

Ter ere van het vijf-jarige bestaan heeft Rusty Lake een remake gemaakt van Samsara Room, een game die ze in 2013 uitbrachten, vóór de studio officieel bestond. De nieuwe versie van Samsara Room heeft nieuwe puzzels, een nieuw verhaal, nieuwe graphics en een nieuwe soundtrack, en maakt nu echt onderdeel uit van de Rusty Lake wereld.

In Samsara Room bevind je je in een vreemde kamer met een telefoon, een spiegel, een grote staande klok en een aantal voorwerpen die je niet herkent. Dat het doel is om te ontsnappen zal geen verrassing zijn.

Cadeautje

Wie jarig is trakteert, dus Samsara Room is gratis te downloaden in de Apple App Store, op Google Play, Steam en Itch.io.

 

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).