Now Reading
Uit Nu! • Little Chickens wietgame nu te spelen in Early Access
0

Uit Nu! • Little Chickens wietgame nu te spelen in Early Access

by Alessandra van Otterlo22 april, 2020

Het is voor velen een doemscenario: grote bedrijven die de wereld overnemen en het klimaat om zeep helpen. Daar kan je uiteraard in het echte leven tegen strijden, maar nu ook in Blaze Revolutions van Little Chicken Game Company.

Blaze Revolutions is een RTS met wiet-thema. Ja, dat lees je goed: wiet, als in cannabis. De game speelt zich af in een sombere toekomst waarin SomaCorp zo’n beetje de hele wereld in z’n macht heeft. Ze vervuilen het milieu en houden de touwtjes in handen door mensen te voeden met onjuiste informatie. Als speler maak je onderdeel uit van het verzet. En dat doe je niet alleen door het verbouwen van hennep, je probeert het SomaCorp op allerlei manieren lastig te maken.

Een boodschap

Naast een RTS met stealth en management mechanics omschrijft Little Chicken de game als een thriller die laat ziet welke gevolgen machtige bedrijven en corrupte overheden kunnen hebben op onze planeet.

Lead developer Erik Kors over Blaze Revolutions: “We weten dat dingen nu niet makkelijk zijn, en dat is zacht uitgedrukt, en we willen een boodschap van hoop en blijdschap verspreiden, van mensen die elkaar helpen in crisistijd.”

En het is ze menens met die boodschap. Little Chicken werkt voor dit project namelijk samen met Hiventure Media, een Luxemburgse organisatie met als missie: het zijn van een belangrijke sociaal ontwrichtende kracht die via positieve berichten gericht op millennials geleidelijke verandering teweeg brengt. Uitgever van de game is Kanolio Ventures, een bedrijf op Cyprus voor wie het het eerste project lijkt te zijn.

Early Access plannen

De Early Access-versie van Blaze Revolutions (Windows) is voor €14,99 te downloaden op Steam. De game moet binnen drie tot vijf maanden helemaal af zijn. Waar er in die periode allemaal aan gewerkt wordt hangt mede af van de feedback van de community. Controller support, de skirmish mode, het toevoegen van extra talen, en MacOS support zijn zaken die in ieder geval op de planning staan.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).