Nieuws
Now Reading
Geen Gamescom in Keulen dit jaar
0

Geen Gamescom in Keulen dit jaar

by Alessandra van Otterlo16 april, 2020

De Duitse overheid heeft bekendgemaakt dat alle grote evenementen tot en met eind augustus verboden zijn. Dit betekent ook geen Gamescom dit jaar. Althans niet op locatie in Keulen.

Via social media bevestigt de Gamescom organisatie dat er dit jaar hoe dan ook een evenement zal zijn, maar dan in digitale vorm. Dit in lijn met de eerderde update. Daarin gaven ze al aan dat ze vanwege het coronavirus bezig waren met het uitbouwen van online onderdelen, zoals de Opening Night Live. Vorig jaar vond deze show plaats voor een goed gevulde zaal, maar het grootste deel van het publiek werd online bereikt. Ook groeit de rol van live streaming event Gamescom Now. Wat de verdere plannen zijn horen we op een later moment.

Ook geen Devcom

De overheidsmaatregelen betekenen dat ook het Devom congres in de Koelnmesse niet door kan gaan. Wat daar de plannen voor zijn is op dit moment nog niet bekend, maar waarschijnlijk kijken ook zij naar een online alternatief.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).