Nieuws
Now Reading
Uitreiking Game Bakery Awards uitgesteld vanwege risico’s COVID-19 virus
0

Uitreiking Game Bakery Awards uitgesteld vanwege risico’s COVID-19 virus

by Alessandra van Otterlo12 maart, 2020

Game Bakery heeft de uitreiking van de awards die voor morgen gepland stond voor onbepaalde tijd uitgesteld. In een email aan genodigden stond de volgende verklaring:

Zojuist hebben we in overleg met onze partners en na een moeilijk gesprek besloten dat we de uitreiking van de Game Bakery Awards op 13 maart NIET door kunnen laten gaan in verband met de zorgen en risico’s omtrent het COVID-19 virus.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van de aanwezigen. Bovendien zet de Game Bakery zich in voor een gezonde game industrie. Deze uitgangspunten kunnen we niet meer rijmen met een besluit om de uitreikingsceremonie door te laten gaan, waarin we bovendien mensen vanuit het hele land bijeen brengen in een afgesloten ruimte. Op basis van de naar ons verstrekte gegevens van de GGD denken we dat deze beslissing de beste is.

We begrijpen jullie teleurstelling en we hebben vele afwegingen meegenomen in de besluitvorming. We hebben ons maandenlang ingezet om er een fantastisch evenement van te maken. Veel van jullie hebben ons al benaderd met vragen en tot vandaag dachten we dat we alle risico’s op een overwogen manier konden voorkomen. Tot vandaag.

We snappen dat jullie graag willen weten hoe en wanneer de winnaars bekend zullen worden gemaakt. Het is niet per se onze intentie om daar nog lang mee te wachten. Verwacht daarom op zeer korte termijn een mail met meer informatie over een eventueel alternatieve of uitgestelde uitreiking. We vonden het belangrijk om dit nieuws zo snel mogelijk met jullie te delen.

Reeks van geannuleerde evenementen

De Game Bakery Awards is een van de vele evenementen die vanwege het COVID-19 virus worden afgelast. De Mobile World Conference in Barcelona was in februari door de vele afzeggingen genoodzaakt om de boel af te blazen. Toen ook GDC te maken kreeg met afzeggingen van belangrijke partijen besloten zij het congres uit te stellen. SXSW werd door de stad Austin gedwongen om het evenement te annuleren. BitSummit trok er voor hun event in mei zelf de stekker uit, en ook ESA maakte bekend het door hen georganiseerde E3 in juni niet plaatsvindt.

Beeld: National Institutes of Health

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).