Nieuws
Now Reading
Dit zijn de genomineerden voor de Belgische Game Awards
0

Dit zijn de genomineerden voor de Belgische Game Awards

by Alessandra van Otterlo3 februari, 2020

Op 21 februari worden in Kortrijk de Belgian Game Awards uitgereikt en dit zijn de kanshebbers.

PC / Console Game Of The Year:

Debut Game Of The Year:

Mobile Game Of The Year:

Serious Game Of The Year:

Most Anticipated Game Of The Year:

Best Narrative: 

Student Game Of The Year:

Studio Of The Year:

De winnaars van bovengenoemde awards worden bepaald door een zeven-koppige professionele jury, waarin ook enkele Nederlanders zitting hebben.

Lifetime Achievement Award

De allereerste Belgian Lifetime Achievement Award gaat naar Swen Vincke, oprichter en CEO van Larian Studios. “Het is veilig om te zeggen dat het geweldige werk van zijn studio een groot aantal mensen heeft geïnspireerd om hun droom te volgen en in games te gaan,” geeft Vlaamse branche-organisatie FLEGA als uitleg. “Larian Studios is het vuur dat de Belgische game-industrie al vele jaren aanjaagt, en hoewel het success voorkomt uit een heel team, komt het toch allemaal neer op het idee van een man die zijn vrienden graag plezier laat beleven aan de games die hij maakt.”

Publieksprijzen 

Er zijn ook een aantal publieksprijzen te vergeven. De kanshebbers zijn Brukel, De Slimste Mens ter Wereld, Journey for Elysium, No Players Online. De game die via de website van Game Mania de meeste stemmen weet te verzamelen gaat er met de awards vandoor.

E-sports awards

Dan zijn er ook nog E-sports awards te vergeven voor Best Competition of the Year, Best Pro Player of the Year en Best Rookie of the Year.

Een volledige lijst met nominaties vind je hier.

1UP Conference

De winnaars worden tijdens een awardshow op 21 februari bekendgemaakt. Dit evenement is onderdeel van de 1UP-conference bekendgemaakt. Naast Belgische sprekers vind je daar ook internationale namen als Susan O’Connor, die onder als schrijver andere werkte aan de BioShock, Far Cry en Tomb Raider franchises, en sci-fi en fantasy artist Daniel Dociu die onder andere Chief Art Director was voor de Guild Wars franchise

Beeld via Flega: Swen Vincke

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).