Nieuws
Now Reading
GDC 2020 • Kojima analyseert ‘Death Stranding’ en William Chyr vertelt over de onmogelijk geometrie van ‘Manifold Garden’
0

GDC 2020 • Kojima analyseert ‘Death Stranding’ en William Chyr vertelt over de onmogelijk geometrie van ‘Manifold Garden’

by Alessandra van Otterlo27 januari, 2020

De Game Development Conference kruipt langzamerhand dichterbij. In dit artikel verzamelen we weer een aantal highlights.

Death Stranding analyse door Kojima

Death Stranding is de eerste game van Hideo Kojima na het Konami tijdperk. Op GDC is er een speciale track van een uur waarin Kojima vertelt over de design filosofie achter de game. Aanwezigen krijgen een unieke kijk in het proces achter de schermen en leren hoe Kojima en zijn team zijn gekomen tot de gameplay, narrative, audio en art-stijl van Death Stranding.

De onmogelijke geometrie van Manifold Garden

In 2016 vertelde designer William Chyr in zijn Control Conference talk over de inspiratie achter Manifold Garden, en over zijn interactie met community. In zijn GDC-talk vertelt Chyr over de verschillende technieken die hij gebruikte om de onmogelijk geometrie voor spelers duidelijk te maken.

Day of the Devs showcase

Double Fine en iam8bit’s organiseren ook dit jaar weer een Day of the Devs showcase op GDC. Als je je game hier wilt showcasen, meld je dan zo snel mogelijk aan via dit online formulier. Alle genres zijn welkom. De organisatie regelt de hardware, developers hoeven dus alleen hun game mee te nemen. Geselecteerde games maken ook kans op een plek tijdens de Game of the Devs showcase in Alamo Drafthouse, waar games op een groot scherm te spelen zijn.

Genomineerden IGF-awards

Er heeft nog nooit een Nederlandse game een IGF-award gewonnen, maar zolang als we ons kunnen heugen was er wel altijd minimaal één game uit Nederland genomineerd. Bij de uitreiking zaten we dan ook altijd op het puntje van onze stoel. Dit jaar kunnen we achterover leunen, want op de lijst van genomineerden zien we geen Nederlandse titels. Helaas.

State of the Industry

Ieder jaar brengt GDC het State of the Industry rapport uit. Het rapport wordt samengesteld op basis van de State of the Industry Survey, die is ingevuld door een kleine 4.000 game developers. Een samenvatting van de resultaten vind je op de GDC-website, waar je ook een link vind om het volledige rapport gratis te downloaden.

Korting voor Control-lezers

Ook in 2020 is Control weer GDC media-partner. Dit betekent korting voor onze lezers. Gebruik code GDC20-CTRL-10OFF bij je GDC registratie en je krijgt 10% korting op All Access, Core + Summits, Core, en Summits passen. Let op: de early rates zijn slechts tot 29 januari beschikbaar.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).