Nieuws
Now Reading
Perfect World Amsterdam ontslaat deel personeel
0

Perfect World Amsterdam ontslaat deel personeel

by Alessandra van Otterlo15 januari, 2020

Welingelichte bronnen hebben ons laten weten dat Perfect World in Amsterdam een deel van het personeel heeft ontslagen.

Medewerkers van de afdeling marketing, designers en een deel van de community managers werden gisteren in één-op-één gesprekken op de hoogte gesteld van hun ontslag. Mensen die werken binnen finance, customer support en localisation schijnen nog wel te mogen blijven.

Toen we Perfect World vroegen om een reactie ontvingen we de volgende verklaring*: “Perfect World Entertainment heeft onlangs een aantal organisatorische veranderingen doorgevoerd die een klein aantal medewerkers van ons kantoor in Amsterdam hebben getroffen. Hoewel dit geen gemakkelijke beslissing was, zal deze verandering onze bedrijfsvoering efficiënter en flexibeler maken in een steeds veranderende, concurrerende markt. We zijn dankbaar voor alle bijdragen van de betrokken medewerkers en we wensen hen het allerbeste in hun toekomstige uitdagingen. Perfect World Entertainment blijft zich inzetten om spelers de beste live-service-ervaring te bieden en onze laatste zakelijke beslissing zal ons in staat stellen om ons momentum te behouden en onze beloften aan de gamers waar te maken.”

Hoeveel mensen er zijn ontslagen en hoe groot het overgebleven team is wil het bedrijf vanwege privacy-redenen niet bekendmaken.

Perfect World werd in 2004 in China opgericht. In 2008 volgde er een kantoor in de VS en in 2010 openden ze een Europese hoofdkantoor in Amsterdam.

Beeld: Neverwinter: Infernal Descent, de nieuwe Neverwinter module die 21 januari uitkomt

* De oorspronkelijke verklaring was in het Engels.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).