Nieuws
Now Reading
Nederland en België hebben 21 Global Game Jam locaties
0

Nederland en België hebben 21 Global Game Jam locaties

by Alessandra van Otterlo6 januari, 2020

In het weekend van 31 januari vindt alweer de 12e editie van de Global Game Jam plaats. Ook in Nederland en België kan je op verschillende plaatsen jammen.

In Nederland kan je op maar liefst 14 locaties meedoen. In Utrecht kan je dat drie verschillende plaatsen, in Amsterdam zijn er twee jam-sites, en verder kan je terecht in Breda, Zoetermeer, Zwolle, Groningen, Rotterdam, Leeuwarden, Hilversum, Delft en Enschede. In België zijn er zeven GGJ-locaties, te weten in Antwerpen, Charleroi, Lier, Mons, Luik en twee in Brussel.

Het aantal kan nog groeien, want het is tot 12 januari mogelijk om locaties aan te melden.

Groei door de jaren heen 

Het begon allemaal in 2009 met 53 GGJ-locaties in 23 landen waar 1.650 mensen werkten aan 370 games. Dat jaar organiseerden Dutch Game Garden en NLGD de eerste editie bij de HKU in Hilversum (klik hier voor de foto’s). Vorig jaar was het aantal jam-locaties uitgegroeid naar 860, te vinden in 113 landen, daar ontwikkelden 47.006 mensen maar lieft 9.010 games. Nederland had toen tien GGJ-locaties en België vier.

Voorwaarden en aanmelden

De capaciteit en of er nog plek is, de eventuele inschrijvingskosten en alle andere voorwoorden kan je vinden op de wereldwijde GGJ website.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).