Now Reading
Uit Nu! • WarpThrough: versla je vijanden door even stil te staan
0

Uit Nu! • WarpThrough: versla je vijanden door even stil te staan

by Alessandra van Otterlo16 december, 2019

Roofkat is de naam waaronder solo developer Ramon Huiskamp games ontwikkelt. Zijn eerste project, WarpThrough is nu uit.

WarpThrough begon als oefenproject voor de studie van Huiskamp, maar veel verder dan een prototype met één vijand was de game op dat moment niet. Toen Huiskamp in 2018 zijn studie aan de NHTV afrondde pakte hij WarpThrough weer op. Het plan was om het project binnen een jaar af te maken. Dat werden uiteindelijk 18 maanden, maar de game is nu af.

Portals en dimensies

WarpThrough is een 2D platformer die veel weg heeft van Vlambeers Super Crate Box. Je verzamelt alleen geen kratten, maar portals. Achtervolgd door vijanden spring je via portals van de ene dimensie naar de andere. Maar waar je ook terechtkomt, je moet je zien te ontdoen van een stroom aan vijanden.

Heel even stilstaan

WarpThrough heeft een korte story-mode waarin je vijf personages vrijspeelt. Elk van hen heeft een uniek wapen met een eigen kracht, maar al deze wapens kan je alleen gebruiken als je vóór een aanval heel even stilstaat. Wanneer je weer beweegt voer je je aanval uit.

Verdien goodies met challenges

Met alle vrijgespeelde content kan je losgaan in de arcade-mode. De game heeft daarnaast een weekly challenge mode waar iedereen hetzelfde level en hetzelfde personage speelt. Wie er het beste van afbrengt komt terecht op het wereldwijde leaderboard. Tot het einde van het jaar is met het spelen van deze challenges gratis content te verdienen.

WarpThrough is voor €9.99 te koop op Steam.

Omdat er geen release trailer is moeten we het qua gameplay doen met de teaser trailer.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).