Nieuws
Now Reading
GDC 2020 • Speel je game in de kijker op de European Game Showcase en alt.ctrl.GDC
0

GDC 2020 • Speel je game in de kijker op de European Game Showcase en alt.ctrl.GDC

by Redactie28 november, 2019

In maart verzamelen een dikke 25.000 mensen zich in San Francisco voor GDC. Zowel binnen het officiële GDC programma als daarbuiten zijn er netwerkgelegenheden en showcases, waaronder de European Game Showcase, alt.ctrl.GDC en MeetToMatch.

European Game Showcase

De European Game Showcase. is een invite-only evenement waar ruim 30 Europese developers hun games kunnen tonen aan publishers, platformhouders, potentiële partners en pers. Het evenement vindt plaats in de namiddag en vroege avond van dinsdag 17 maart.

Developers uit deelnemende landen kunnen hun games tot en met 15 januari hier aanmelden. De verschillende Europese regio’s kiezen, samen met de hoofdorganisatie, de uiteindelijke EGS selectie.

De curatie-commissie voor Nederland en België bestaat dit keer uit Eric Bartelson (game journalist en mede-oprichter Control), Zuraida Buter (Playful Culture Curator en oprichter zo-ii), en Martine Spaans (eigenaar van publisher Tamalaki). Controls Alessandra van Otterlo is een van de initiatiefnemers en organisatoren van het evenement.

Alt.ctrl.GDC

Alt.ctrl.GDC is een speciaal deel van de GDC expo, waar je games kan spelen die gebruikmaken van alternatieve fysieke controls. De deelnemers aan de alt.ctrl.GDC krijgen elk twee GDC Core + Summits passen en twee Expo Plus Passen. Daarnaast maken ze kans op de alt.ctrl.GDC award, met bijbehorende geldprijs van $2000. Aanmelden kan tot en met morgen via dit formulier.

MeetToMatch

Ook het Nederlandse MeetToMatch keert volgend jaar terug naar San Francisco met hun meeting-platform. Hiermee kan je afspraken plannen op je GDC-stand, in een hotel-lobby, of waar dan ook. Het is daarnaast mogelijk om een eigen tafel te boeken op de MeetToMatch-locatie in de buurt van Moscone.

MeetToMatch wordt georganiseerd door Nederlanders Fedor van Herpen, Ansgar Smith en Romy Halfweeg. Alle deelnemers aan de European Game Showcase krijgen gratis toegang tot de tool.

Korting op GDC passen

Control is wederom media partner van GDC, en daarom krijgen Control-lezers korting. Gebruik bij je GDC registratie code GDC20-CTRL-10OFF voor 10% korting op All Access, Core + Summits, Core, en Summits passen.

About The Author
Redactie