Now Reading
Uit Nu! • Brume van Sokpop is Dark Souls in een handjevol pixels
0

Uit Nu! • Brume van Sokpop is Dark Souls in een handjevol pixels

by Eric Bartelson8 november, 2019

Sokpop is een collectief van vier creatieve indie developers dat elke twee weken een nieuwe game uitbrengt voor hun Patreon volgers (1201 op dit moment). Naast die waanzinnige productie werken ze af en toe een van die games verder uit voor een release op Steam en Itch.io. Brume is de meest recente game die een upgrade kreeg na de originele release in januari. De speeltijd is nu opgerekt van een half uur tot 2 uur en bevat meer locaties en meer verschillende vijanden.

 

Bij de Patreon release waarschuwde developer Tom nog: “De game is bedoeld om moeilijk te zijn, dus word niet boos”. Maar hoe kan je nou boos worden op de sfeervolle wereld van Brume die met een beperkt kleurenpalet, een handjevol pixels en een minimale soundtrack overtuigend tot leven is gewekt. Ja je gaat vaak dood, maar als je regelmatig bij een kampvuur aanschuift ga je daar weer vrolijk verder. Op weg naar het oude kasteel…

De game is nu te spelen via Steam of Itch.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.