Nieuws
Now Reading
Hermen Hulst benoemd tot Sony Head of Worldwide Studios
0

Hermen Hulst benoemd tot Sony Head of Worldwide Studios

by Alessandra van Otterlo7 november, 2019

Hermen Hulst is met onmiddellijke ingang benoemd tot Sony Head of Worldwide Studios. Dit betekent dat hij de leiding krijgt over alle 14 first-party studio’s, waaronder Guerrilla, Insomniac, Naughty Dog en Sony Santa Monica.

“Hermen is een van de meest effectieve en gerespecteerde leiders in de game-industrie. Hij is een gepassioneerd pleitbezorger voor de teams die hij leidt en begrijpt hoe je creatief talent in staat stelt om geweldige ervaringen te bouwen,” zegt Jim Ryan, President en CEO van Sony Interactive Entertainment.

Hermen Hulst zegt over zijn nieuwe positie binnen Sony: “Ik werk sinds 2001 nauw samen met PlayStation en de gehele Worldwide Studios familie, en ik heb het grootste respect en bewondering voor het creatieve talent en de ambitieuze ideeën binnen het netwerk aan studio’s in de VS, Europa en Japan. Ik ben meer dan enthousiast om nu de kans te krijgen om zo’n geïnspireerd en getalenteerd team te leiden, wiens enige missie is om geweldige games voor PlayStation te bouwen.

Hulst was managing director van Guerrilla Games, een rol die wordt overgenomen door Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw, die gezamenlijk de Amsterdamse studio gaan leiden.

Sony heeft ook bekendgemaakt dat Shuhei Yoshida zijn huidige positie van president Worldwide Studios verlaat om een nieuw initiatief te leiden dat zich focust op externe onafhankelijke makers.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).