Now Reading
Uit Nu! • Perfect Earth Adventures leert kids over de mooie en kwetsbare natuur
0

Uit Nu! • Perfect Earth Adventures leert kids over de mooie en kwetsbare natuur

by Eric Bartelson5 november, 2019

Het Haarlemse Perfect Earth heeft gisteren een nieuwe mobiele game voor kinderen uitgebracht. In Perfect Earth: Adventures leren jongeren tussen 6 en 12 jaar op een speelse manier over bijzondere natuurgebieden en de dieren die daar leven.

De game kent een verhaal dat steeds een stukje verder verteld wordt na het oplossen van uiteenlopende puzzels. Op deze manier ontdekken spelers ook hoe de gebieden bedreigd worden. Het Amazone avontuur gaat in op ontbossing. In het Great Barrier Reef avontuur ontdekken kinderen wat de opwarming van de oceaan betekent voor het koraalrif. Het Serengeti avontuur behandelt de illegale handel in bedreigde diersoorten.

Perfect Earth heeft het op zich genomen om bewustzijn te kweken bij jongeren over de schoonheid en kwetsbaarheid van onze aarde. Een boodschap die door zoveel mogelijk kinderen gehoord (en gespeeld) moet worden, vandaar dat deze game gratis is en bovendien ‘vrij is van advertenties en agressieve verdienmodellen’.

Download de game voor Android of iOS.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.