Now Reading
Uit Nu! • Force Field brengt eerste Oculus Quest game uit
0

Uit Nu! • Force Field brengt eerste Oculus Quest game uit

by Alessandra van Otterlo16 augustus, 2019

Amsterdamse VR/AR-studio Force Field krijgt als ‘hofleverancier’ van Oculus als een van de eersten toegang tot nieuwe hardware. Zo ook met de Oculus Quest, waarvoor ze Time Stall als hardware-demo ontwikkelden. Twee jaar later is de game beschikbaar voor iedereen.

Rampen in slow motion

Time Stall was voor het eerst te spelen tijdens Oculus Connect 4 in 2017 en het is de eerste titel die de studio uitbrengt voor de Oculus Quest. De game is losjes gebaseerd op de slow motion Quicksilver keuken-scene uit X-Men: Days of Future Past.

De speler kruipt in de huid van de Volunteer Safety Human, die de passagiers van een luxueuze space cruise moet redden door het oplossen van physics- en tijdspuzzels. En dat keer op keer, want de cruise blijkt door bezuinigingen toch wat minder luxueus en zeker niet veilig.

Quest-exclusive

“Time Stall is een room-scale experience waarin je vrij kunt rondlopen door een actie-scene die nagenoeg stilstaat, waarbij je de baan van gevaarlijke objecten manipuleert. Een dergelijke game is ideaal voor een headset die nergens aan vastzit,” zegt Martin de Ronde, chief creative officer bij Force Field.

De game is te koop in de Oculus Store voor €14,99 en dus alleen speelbaar met Oculus Quest.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).