Nieuws
Now Reading
Devcom en gamescom • Waar vind je de Nederlanders en Belgen
0

Devcom en gamescom • Waar vind je de Nederlanders en Belgen

by Alessandra van Otterlo13 augustus, 2019

Volgende week is Keulen het centrum van de game-industrie. Uiteraard zijn er op devcom en gamescom een flink aantal Nederlanders en Belgen. Waar je een deel van hen kan vinden lees je hieronder.

Devcom

Sprekers

In de lijst met devcom sprekers vonden we een drietal bekende ‘Hollandse’ namen. Deniese Datema, concept artist bij Vertigo Games doet een talk over de artistieke uitdagingen in VR. De in Nederland gevestigde Duitser, Oliver Kern, chief commercial officer bij Lockwood Publishing, vertelt over waarheden en mythes met betrekking tot retention. Elmer Bulthuis van Gameye vertelt in twee verschillende sessies over de services van hun bedrijf.

Expo

Het Nederlandse hosting-bedrijf Leaseweb is met een stand te vinden op de devcom expo en ze sponsoren een aantal devcom talks. Pocket Forest van Chileense developer BattleMango en Nederlandse uitgever Tamalaki is een van de speelbare games op de devcom NRW Indie Expo.

Korting voor Control-lezers

Control-lezers krijgen 25 procent korting op devcom-kaarten. Gebruik hiervoor tijdens registratie de promo-code CONTROL@devcom2019.

Gamescom

Holland paviljoen

In hal 4.1 – een van de businesshallen – vind je het Holland Paviljoen dat dit jaar extra uitpakt, omdat Nederland partnerland van gamescom is. Maar daarnaast vinden we in de verschillend business- en consumentenhallen diverse andere Nederlandse bedrijven. Ga voor een overzicht van de ruim 30 Nederlandse standhouders, naar de lijst met exhibitors en zoek op ‘Netherlands’.

Belgisch paviljoen

Ook de Belgen hebben een eigen paviljoen in het zakelijke deel van de expo, en wel in dezelfde hal als het Holland Paviljoen. Daarnaast hebben een aantal van de ongeveer 30 Belgische bedrijven een eigen plek in de consumentenhallen. Ga voor een overzicht van de Belgische bedrijven naar de lijst met exhibitors en zoek op ‘Belgium’.

Indie games

Utomik heeft een eigen stand in het businessdeel van de beurs, maar is ook hoofdsponsor van de Indie Arena Booth in hal 10.2. Onder de deelnemers daar vier Nederlandse games: Fromto, Have a Blast, Pine, en The White Door en twee Belgische titels: Flotsam en Nanotale – Typing ChroniclesIn dezelfde hal vind je in de Indie Village onder andere WarpThrough van Roofkat.

Deliver us the Moon van KeokeN en The Falconeer van Tomas Sala hebben een plekje op de stand van hun uitgever Wired Productions in hal 2.2. In dezelfde hal vind je Kunai van TurtleBlaze, maar dan in de Dotemu-stand.

Avengers vuurdoop

Op de consumentenstand van Square Enix is Marvel’s Avengers voor het eerst speelbaar voor publiek. De game wordt ontwikkeld door Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Crystal Northwest én het Nederlandse Nixxes Software.

Netwerken (met korting)

Borrels

De borrel op het Holland Paviljoen en het Belgian Beer Cafe vinden beiden plaats op dinsdag 20 augustus 17.30 uur tot 19.00 uur. Aanmelding hiervoor kan respectievelijk hier en hier.

MeetToMatch

Wil je gedurende het hele event netwerken dan kan je gebruik maken van MeetToMatch-the Cologne edition. Dit kan met een last-minute korting van 15 procent als je bij registratie de code Control15 gebruikt.

Dit is trouwens de eerste keer dat MeetToMatch op gamescom niet alleen een meeting-service aanbiedt, maar ook de mogelijkheid om een vaste meetinglocatie te boeken. Dit doen zij in samenwerking met Games Industry Network (GIN), die hebben een afgesloten stand in hal 4.2. Van dit laatste pakket is er op moment van schrijven slechts één over.

Courage Cologne

Op maandag 19 augustus is er de jaarlijkse editie van Courage Cologne, waar je een gratis biertje krijgt in ruil voor het spelen van een game.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).