Now Reading
Uit Nu! • Secret Signs is een puzzelgame waarin je het zelf mag uitzoeken
0

Uit Nu! • Secret Signs is een puzzelgame waarin je het zelf mag uitzoeken

by Alessandra van Otterlo29 juli, 2019

Door de toegankelijkheid van app stores gaan steeds meer mensen games spelen. Maar ook steeds meer mensen gaan games maken. Zo ontwikkelde Wouter Walmink, een in Denemarken woonachtige Nederlandse product ontwerper, Secret Signs.

Zoek het lekker zelf uit

Secret Signs is een puzzelspel voor mobiel waarbij je niets anders hebt dan de objecten op je scherm waar je iets mee moet. Wát precies is aan de speler om uit te vogelen. Kom je er op eigen houtje niet uit, dan zijn er gratis hints die je via cryptische omschrijvingen een bepaalde kant op sturen. Snap je het dan nog niet, dan kan je een level gewoon overslaan, want je hoeft niet het ene level te completeren om het volgende te spelen. Lukt het je om de puzzel op te lossen dan deelt Walmink achtergrond informatie over de inspiratie voor het betreffende level.

Zes jaar

Secret Signs begon zes jaar geleden met de vraag wat er zou gebeuren als je een puzzelgame ontdoet an alles waar een speler normaal op vertrouwt. Geen terugkerende mechanics, geen duidelijk doel, geen uitleg. Een vroege playtest met een handje vol levels leverde enthousiaste reacties op, maar omdat het een nevenproject was dat Walmink in z’n eentje ontwikkelde was de voortgang langzaam.

In 2018 nam hij een sabbatical en dat gaf hem de gelegenheid meer tijd in de game te steken. Een web-based demo met tien raadsels werd door 3.000 mensen gespeeld, waarvan de meerderheid alle levels wist op te lossen. Dat was het duwtje dat hij nodig had om de Secret Signs af te maken.

React

De game is gebouwd in React, een open source Javascript framework dat normaal gebruikt wordt om interactive user interfaces te maken. Secret Signs is de eerste game die Walmink zelf ontwikkelde, maar het is niet zijn eerste game. In het verleden werkte hij ook mee aan Stickets,

Gratis demo

Secret Signs is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play eerste acht levels krijg je gratis. Om de overige 16 puzzels te spelen moet je €1,99 betalen

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).