Now Reading
Uit Nu! • Docu-serie Secret Levels geeft beeld van noordelijke game-industrie
0

Uit Nu! • Docu-serie Secret Levels geeft beeld van noordelijke game-industrie

by Alessandra van Otterlo15 juli, 2019

Volgens de nieuwe Games Monitor zijn er in Leeuwarden en Groningen 165 game-banen. Maar waar werken die mensen allemaal aan. Studio Pushplay, zelf gevestigd in Leeuwarden, maakte een vierdelige docu-serie Secret Levels waarin studenten, developers en sleutelfiguren dit zelf vertellen.

Intro en serious games

Het eerste deel van Secret Levels geeft via interviews met een tiental betrokkenen een algemeen beeld van de noordelijke industrie. In deel twee draait het om applied games; de maker volgt Studio Bleep to Isala Hospital in Zwolle om hun game te testen, en verschillende developers praten over de toekomst van serious games.

Indie developers

In de derde aflevering reist de maker met twee indie studios mee naar EGX Rezzed in Londen, en praat met hen over de uitdagingen die kleine studio’s hebben bij het uitbrengen van hun games. Ook ging hij langs bij de Indietopia Accelerator in Groningen. In het vierde en laatste deel kijken Remco de Rooij en Stefan Kuizenga van Triangle Studios terug op de ontwikkeling van Cross of the Dutchman.

De volledige serie is gratis te kijken is op het Studio Pushplay YouTube-kanaal.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).